Son Yayınlar

E-KİTAP YILDIRIM ORDULAR GURUBU HÜSEYİN HÜSNÜ EMİR (Türkçe ve Osmanlıca)

 

YILDIRIM HÜSEYİN HÜSNÜ EMİR

Birinci Dünya Harbi’nde Suriye-Filistin Cephesi’ndeki olayları, Türk-İngiliz muharebelerini, .Yıldırım Ordular Grubunun kurulmasını, çalışmalarını ve TürkAlman ilişkilerini konu alan bu eser Hüseyin Hüsnü Emir (Tümgeneral Erkilet) tarafından yazılmıştır. 
Eserin yazarı Hüseyin Hüsnü Emir, Yıldırım Ordular Grubu karargâhında kurmay başkan yardımcısı olarak görev yapmış ve daha sonra da Genelkurmay Harp Tarihi Kurulu (ATAŞE) Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Eser; Yıldırım Ordular Grubu ile ilgili belgelerin bir kısmı Suriye-Filistin cephelerinde geri çekilme harekâtı sırasında kaybolduğundan, bir kısmı da Almanlar tarafından Almanya’ya götürüldüğünden adı geçen cephedeki muharebelere ışık tutması amacıyla yazılmış ve Genelkurmay Harp Tarihi Kurulunun “Harp Tarihi Özel Yayın Serisi”nin ilk eseri olarak 1922 yılında OsmanlIca olarak yayımlanmıştır. 
Suriye ve Filistin Cephesi ile ilgili olaylara birinci elden kaynak niteliğinde bir eser olması nedeniyle bugün de önemini muhafaza etmektedir. Günümüzde Yıldırım Ordular Grubu ile ilgili pek fazla eser bulunmaması nedeniyle de ayrı bir önem kazanmaktadır. Eser; Genelkurmay ATAŞE Başkanlığı Birinci Askerî Tarih Kurulunda görevli E.P.Kd. Albay Selim Turhan, E.P. Albay Özden Çalhan, Tar.Uz. Nurcan Fidan ve Tar.Uz. Alev Keskin tarafından günümüz Türkçesine çevrilmiş, kroki ve kuruluşları E.P.Kd.Alb. Mehmet Yavuz tarafından çizilmiş ve Başkanlığımızın yetkili kurullarınca incelenerek yayıma hazırlanmıştır. Bu eserin bilim dünyasına faydalı olacağı inancındayız. 

İsmail ÖZALP 
Hv.Korgeneral 
ATAŞE Başkanı



Dünyanın En Eski Şarkısı




Hiç yorum yok